sobota, 24 maja 2014

Jogurtowe lody truskawkowe (bez jajek)

Sezon lodów owocowych czas zacząć. Na pierwszy ogień oczywiście truskawkowe...bo końcówka maja zobowiązuje. Lody przygotowane zostały na bazie jogurtu greckiego, bez jajek. Są lekkie, kremowe i naprawdę bardzo smaczne. A do tego proste w przygotowaniu.

Wg smaku można zmniejszyć lub zwiększyć zawartość cukru. Polecam!


Jogurtowe lody truskawkowe (bez jajek)
(źródło)

- 250g jogurtu greckiego,
- 125g śmietany kremówki
- 500g truskawek,
- 100g cukru,

Wszystkie składniki powinny być zimne - wyciągnięte z lodówki.
Truskawki miksujemy z cukrem, jogurtem i śmietaną.
Masę przelewamy do maszynki do lodów. Kręcimy ok.45 min. Lody potrzebują schłodzenia w zamrażarce przed podaniem.

6 komentarzy:

  1. Mniam, cudnie wyglądają, takie różowiutkie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, moje ulubione lodziki! Pyszności!

    OdpowiedzUsuń
  3. Lodowe love :-) Same letnie pyszności :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. doskonała propozycja na ten upalny dzień
    Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  5. Właśnie takiego przepisu szukałam! Dziękuję :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...