sobota, 14 czerwca 2014

Pomidorki koktajlowe w karmelowej skorupce z sezamem lub makiem

Pomidorki w karmelowej skorupce to hit letnich francuskich przyjęć. Wasi goście będą pod wrażeniem! Pod chrupiącą karmelową skorupką i sezamową lub makową posypką chowa się soczysty i słodki pomidorek :) I to jest ich sekret - różnica tekstur. Jest chrupiąco, jest słodko-kwaśno i jest soczyście. Czysta i nieskomplikowana przyjemność!


Pomidorki koktajlowe w karmelowej skorupce z sezamem lub makiem
(Tomates cerises au caramel de sésame façon pomme d'amour)


-100g pomidorków koktajowych,
- 50g cukru,
- 5ml octu balsamicznego,
- sezam
- mak

Pomidorki umyć, nabić na wykałaczki. Przygotować sezam i mak w osobnych miseczkach.
Cukier rozpuścić z octem aż do powstania karmelu. Pomidorki zanurzać w karmelu, a następnie posypać makiem lub sezamem. Ostawić do przestudzenia.

4 komentarze:

  1. O wow! To musi być pyszna przekąska!

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ciekawe, przyznam, że nie potrafię sobie wyobrazić jak smakują, ale domyślam się, że pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. To dopiero przekąska! Pewnie świetnie smakowały :)
    ---
    http://takeittasty.blogspot.com
    http://facebook.com/takeittasty

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...