Pomidorki koktajlowe w karmelowej skorupce z sezamem lub makiem /
(Tomates cerises au caramel de sésame façon pomme d'amour)
-100g pomidorków koktajowych,
- 50g cukru,
- 5ml octu balsamicznego,
- sezam
- mak
Pomidorki umyć, nabić na wykałaczki. Przygotować sezam i mak w osobnych miseczkach.
Cukier rozpuścić z octem aż do powstania karmelu. Pomidorki zanurzać w karmelu, a następnie posypać makiem lub sezamem. Ostawić do przestudzenia.
O wow! To musi być pyszna przekąska!
OdpowiedzUsuńŚwietne! :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe, przyznam, że nie potrafię sobie wyobrazić jak smakują, ale domyślam się, że pysznie :-)
OdpowiedzUsuńTo dopiero przekąska! Pewnie świetnie smakowały :)
OdpowiedzUsuń---
http://takeittasty.blogspot.com
http://facebook.com/takeittasty